top of page
Kenya-8_edited.jpg

מי: התכנית פתוחה לסטודנטים מעולים מכל התחומים, הן במדעי החברה והן בצד הטכנולוגי-הנדסי, בעלי יכולת לעבוד בצוות ויכולת ניתוח ומחקר מצוינת, שמעונינים להפוך לחוקרים או למומחים בתחום הפיתוח בר הקיימא. רקע בחקלאות, הנדסה, בתכנות או במדעי הנתונים מהווה יתרון כמו גם רקע בפעילות חברתית או התנדבותית. עד היום השתתפו בפעילות כ-20 סטודנטים.

 

מה: התחום עוסק בנסיונות למצוא דרכים לשפר את רווחת האוכלוסיה במדינות מתפתחות בצורה ברת קיימא מבחינה חברתית וסביבתית. מטרת הפעילות שלנו היא לבצע מחקרים פורצי דרך בתחום הקיימות והפיתוח וכן פעילות מעשית שתסיע לידע טכנולוגי ישראלי לבוא לידי ביטוי במדינות מתפתחות כדי להשיג את המטרות האלה.
 

איך: הפעילות מתנהלת בדרך כלל בצוותים של 3-5 אנשים שמנהלים פרויקט, והיא בטבעה בין-תחומית ומשלבת כלים כמותיים ואיכותניים. חשוב להדגיש שעבודה בתחום הפיתוח דורשת סבלנות רבה ויכולה לעתים להיות מתסכלת ולכן אנחנו מצפים מהמשתתפים להראות יכולת ״עמידות״, וכן בגרות, עצמאות ויזמות אישית. 

מתי: מינימום של 2-3 חודשים במשך הקיץ או במשך סמסטר א (למי שהלימודים מאפשרים). תקופה קצרה יותר היא בעינינו ״תיירות פיתוח״. דרוש הרבה זמן להתחיל להבין מה קורה ולתרום.

 

הפרויקטים: כל אחד מהפרויקטים הוא יישומי-מחקרי ומנוהל על ידינו ישירות יחד עם שותף מקומי חזק שמעונין לשלב ידע ישראלי בפעילות שלו ויש לו את היכולת ליישם מודלים שיוכחו כמוצלחים בקנה מידה גדול מאוד. הפרויקטים כוללים, לדוגמא, פיתוח אמצעי ניטור עצמי של איכות מים על ידי קהילות (בעיקר נשים)ֿ, טיהור מי שתיה בטכנולוגיות חדשות בכפרים, חסכון במי השקיה על ידי חקלאים באיזורים בהם המחסור במים בגובר, העלאת יבולי ירקות על ידי חקלאים קטנים, התקנת סנסורים מתקדמים בכפרים, ניטור וטיפול משולב במזיקים במינימום חמרי הדברה, ועוד. כל הפרוקיטים דורשים פיתוח וא התאמה של טכנולוגיה מתקדמת, לרוב ישראלית, עם מודל התנהגותי וכלכלי מתאים לאוכלוסיה המקומית. 

 

מה שייחודי בתכנית שלנו בישראל הוא שהיא משלבת שהות ארוכה בת 3-6 חודשים בשטח, ושהיא מבוססת על מחקר יישומי ובין-תחומי בסטנדרטים גבוהים על פי חזית המחקר העולמי בתחום. הפעילות מתנהלת בתוך פרויקטים יעודיים לתכנית, בניגוד להתארחות בפעילות של ארגוני סיוע אחרים. אנחנו משמשים כשותף ידע של גורם מקומי כשתפקידנו הוא לנהל את תהליך הלמידה המשותף לגבי מה עובד, מה לא ולמה. תהליך זה חסר בפעילות של רוב הארגונים, אבל הוא חיוני לגמרי כדי להבין את הדינמיקות החברתיות המורכבות ולהיות מסוגלים להגיע לאימפקט בקנה מידה גדול. 

 

קורס הכנה: כהכנה לפרויקט, וכדי להבין את אופי התכנית יותר לעומק, אנחנו מצפים מכל המועמדים להשתתף בקורס שייתקים בסמסטר ב׳ בשם ״יזמות חברתית ופיתוח בר קיימא - כלים ושיטות״ (הקורס פתוח לכלל הסטודנטים). פרטים על הקורס ניתן למצוא כאן: https://impact.tau.ac.il/bar-kayma-new. הרישום יכול להתבצע כאן:  https://impact.tau.ac.il/registration_2020

 

ישנה אפשרות למלגות חלקיות לסטודנטים מתאימים. לפרטים נוספים: ramf@tauex.tau.ac.il

Applications for the 2020-21 NITSAN program are now open. APPLY HERE.

Past Participants                  Media Coverage                 More Info (Hebrew)

 With the kind support of 

the-boris-mints-institute-at-tel-aviv-un
tatatrusts.jpg
rothchild.jpeg
manna center tau.png

NITSAN Fellowship

bottom of page